21 اردیبهشت 1395 - 10:49
شناسه خبر: 4322
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
در نخستین نشست کارگروه مشترک کشاورزی ایران و هلند عنوان شد:
صادرات مرکبات ایرانی به هلند
توسعه صادرات محصولات کشاورزی، انتقال دانش فنی احداث گلخانهها، برندسازی و تولید محصولات سالم و ارگانیک ازجمله خواستههای ایران از طرف هلندی است.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، پس از گذشت یک روز از دومین نشست وزرای کشاورزی ایران و هلند، نخستین نشست کارگروه مشترک کشاورزی دو کشور امروزه در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
مدیرکل دفتر امور بینالملل وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه حضور وزیر اقتصاد، انرژی و کشاورزی هلند در آذرماه ?? نقطه عطفی در توسعه کشاورزی دو کشور بود، گفت: پس از این نشست، دو وزیر اراده سیاسی را بر توسعه همهجانبه روابط کشاورزی دو کشور در زمینه علمی، تحقیقاتی، فنی و توسعه تجارت محصولات گذاشتند.
هومن فتحی با بیان اینکه کمک به توسعه صادرات محصولات کشاورزی ایران و انتقال دانش فنی احداث گلخانهها ازجمله خواستههای ما از طرف هلندی است، از دیگر بخشهای همکاری بین دو کشور به برندسازی محصولات کشاورزی ایران، تولید محصولات سالم و ارگانیک، با توجه به استقبال اروپاییان از آنها و افزایش بهرهوری عوامل تولید اشاره کرد.
وی همچنین افزود: توسعه گلخانههای کشور با مشارکت مالی طرف هلندی و انتقال تکنولوژی ساخت گلخانهها از موارد اجرایی شدن روابط بین دو طرف است، همچنین نشست امروز، نخستین کمیته مشترک کشاورزی ایران و هلند پس از انقلاب است که برای نخستینبار شکل گرفته است که در آن نمایندگان بخشهای خصوصی و دولتی دو طرف حضور بههم رساندهاند.
فتحی از مسائل ذکرشده در این تفاهمنامه، به حضور فعال شرکتهای هلندی در نمایشگاه و تجارت محصولات کشاورزی و "ایرانگرین اکسپو" در سال جاری، اجرای مشترک پروژهای مبنی بر کاهش ضایعات پس از برداشت، بهرهگیری از شبکههای تولید و توزیع هلند، توسعه بخش لبنی در ایران و صادرات مرکبات ایران به هلند با تأمین مالی آن از سوی طرف هلندی اشاره کرد.
وی از تدوین طرحی در دانشگاه واگنینکن هلند با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای نگاهی جامع به آب و کشاورزی در ایران خبر داد.
مدیرکل دفتر امور بینالملل وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: آژانس توسعه همکاری تجاری و اقتصادی هلند، پرونده ویژهای را برای ایران جهت حمایت از صنایع کوچک و متوسط، انجام مطالعات امکانسنجی، اجرای پروژههای آزمایشی و تهیه طرحهای توجیهی سرمایهگذاری در ایران باز کرده است.
فتحی تبادل مستمر هیأتهای اقتصادی و سیاسی بین دو دولت در زمینه کشاورزی را از دیگر راهکارهای توسعه روابط میان دو کشور عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به تأکید وزیر جهاد کشاورزی بر همکاری دو کشور در توسعه صادرات محصولات کشاورزی ایران، امروز برای ایجاد کنسرسیوم مشترک ایران و هلند برای توسعه زنجیره ارزش که مرکب است از تأمین محصولات، افزایش استانداردها، برندسازی، مدیریت صادرات و استفاده از قابلیتهای هلنددر شبکههای توزیع در اروپا به توافق رسیدیم.
وی هدف از برگزاری این نشست را نهادینه و رسمی کردن روابط دو کشور عنوان کرد.
کاهش ?? میلیارد مترمکعبی منابع آب کشور
در ادامه این جلسه که به "هماندیشی وضعیت آبی و کشاورزی ایران" اختصاص داشت، معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تمام مباحث صورتگرفته زمانی تحقق خواهند یافت که به دو عنصر تولید "آب و خاک" توجه شود، اظهار داشت: کشور ما سالها است که در بخش آب با مخاطرات جدی روبهرو است، متوسط بارندگی ایران از ??? میلیمتر به ??? میلیمتر کاهش یافته و همچنین در نیمی از کشور بارندگیها به ??? میلیمتر هم نمیرسد.
علیمراد اکبری با بیان اینکه منابع آب کشور از ??? میلیارد مترمکعب به ??? میلیارد مترمکعب رسیده است، تصریح کرد: رویکرد جدید کشور تأکید بر استفاده بهینه از منابع آبی است، به همین جهت با متوقف کردن توسعه افقی در کشور، توسعه عمودی با افزایش بهرهوری و عملکرد را پیش گرفته است.
وی با تأکید بر افزایش بهرهوری در سه سطح حوضههای آبریز، مزرعه و گیاه یادآور شد: از راهکارهای بالا بردن کارایی مصرف آب، توسعه روشهای نوین آبیاری است و برنامه ما نیز استفاده از این روشها در چهار میلیون هکتار از اراضی طی یک برنامه ?? ساله است که تاکنون این طرح اجرایی شده است.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه شبکههای فرعی از ??? هزار هکتار به ?,? میلیون هکتار، انتقال گیاهان پرمصرف به گلخانه، نشاکاری، کشاورزی حفاظتی، حکمرانی مناسب آب با نمک بهرهبرداران را از دیگر برنامههای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد.
اکبری تأکید کرد: برای تحقق اهداف خود قادر به همکاری در پنج زمینه بهرهوری، کتنولوژی، حفاظت و اصلاح خاک، مدیریت آب درون مزرعه و تحقیق، آموزش و ترویج با کشور هلند هستیم.
وی با اشاره به نگاه ویژه به آب در برنامه ششم توسعه اظهار داشت: در این زمینه آمادگی انعقاد تفاهمنامههای زیادی را داریم تا هرچه سریعتر به مرحله اجرا برسیم.
تمایل هیأت هلندی جهت توسعه صادرات محصولات کشاورزی ایران
در ادامه، مدیرکل امور روابط اتحادیه اروپا و بینالملل وزارت اقتصاد، انرژی و کشاورزی هلند با بیان اینکه برگزاری نشست دید بسیار خوبی را پیش روی طرف هلندی جهت شتافت ایران و برنامهها و طرحهای توسعه این کشور به هیأت هلندی گذاشت، گفت: با توجه به آمار و ارقام ارائهشده، جایگاه کشاورزی ایران برای ما بهتر مشخص شد.
گربدز کنست با اشاره به اینکه زمینههای کاری بین دو کشور بسیار گسترده است و هیچکدام خارج از دستور کار ما نیست، افزود: با امضای تفاهمنامه، پروژههای مورد توافق به سرعت اجرایی میشوند.
وی با اشاره به تبادل منظم هیأتهای کشاورزی بین دو کشور بر نگاه یکپارچه و جامعه به ارتقاء بهرهوری در این بخش تأکید کرد.
به گزارش ایانا، کنست برای افزایش همکاریها در جهت توسعه صادرات محصولات کشاورزی ایران اظهار تمایل کرد و یادآور شد: هلند، علاوه بر آنکه صادرکننده بزرگی در سطح جهان است، واردکننده بسیار بزرگی است و میتواند از شبکههای توزیع وسیع که در سطح جهان دارد برای توسعه صادرات محصولات ایران استفاده کند.